Sunday, November 22, 2015

12.11 - Pisargaasi varjus nutmine ja selle eest varjumine

Kuna eelmine postitus jäi lühikeseks, siis täiendan seda järgmiste päevade kogemustega, mis eelnevalt puudusid.

11:40 





Gaasikambrist väljas. Tõepoolest sain pisargaasis püherduda pea 10 sekundit. Kõlab väga väikese sekundite arvuna, kuid minule oli see rohkem kui muidu. Silmad ja nina jooksid piiritult vett. Ma ei suutnud seda uskuda, sest pisaraid olen poetanud elus väga vähe. Sõdurite seas oli ka selliseid isiksusi, kes ei poetanud pisarat ning oleksid suutnud istuda seal vähemalt päeva.
 Isiklikult meeldis gaasikamber väga, sest sain kogeda midagi uut, mida pole eales kohanud.

Iga päevaga tunnistasin veel rohkem, et metsalaager on hoopiski teise tasemega, kui seda oli eelmine laager. 


Kaeviku kaevamise trikid ja nipid


1) Vali sobiv pinnas (soovitavalt puu all - õhukaitse)

2) Eemalda koorik maapinnalt ja aseta teistpidi kaeviku kõrvale (hiljem peidad liiva sellega)
3) Kaeviku otsadesse aseta puust tehtud pulgad enda pikkusega; laius umbes 80 cm
4) Kaeviku külgedele ehita vallid, mis varjaks piisavalt keha, kiivrit (piisavalt paks, et ei läbiks kuul)
5) Kaeviku ette ehita sujuv vall ning laskesektor (märgi kahe puust tehtud pulgaga)
6) ÄRA ehita laskesektorit liiga suurt (45 kraadi võiks see soovitavalt olla)
7) Laskesektori juures peab olema ka relvatugi 
8) Kata maapinna koorikuga ja samblaga vallid ja ehita mugav trepp, et saada kiirelt kaevikusse
9) Kõige lõbusam punkt - TÄIDA KAEVIK LIIVAGA (tunned end justkui nagu kilplane)
10) Alusta uuesti esimesest punktist


Terve selle tegevusel saab sulle parimaks sõbraks labidas. Selle labidaga saab ehitada valle, kaevata auke ja maapinnas hävitada. Labidaga saab ehitada metsas kuiv käimlaid (seda me ka reaalselt tegime). Ainuke, mis piirab sinu teostust on su mõtted ja vähene fantaasia.


Püsti laskeasendit saime hakata alles kaevama varastel õhtu tundidel. Väga suureks kasuks tuli enda ostetud pealamp või vinge rootsi lamp. Rootsi lamp on asi, mis peab istuma rakmete taskus, kuid reaalselt kasutad seda kord-kaks ja seda ka varustuse kontrollimise ajal.

Viimased kaeviku osad saime valmis alles kottpimedas, kus võisid ainult loota, et labida peale jäi liiva. Kaeviku süvendamine käis kiirelt, sest maapinnas oli moodustunud liivast, mis kiirendas kaevamise protsessi suuresti. Kaeviku kaevamise käigus sidusin pealambi juurikate külge, mis valgustasid minu kaeviku maapinna ala 3x3 meetrit.

Järgmistel päevadel saime viimistleda kaevikut ja muud, kuid see jäi kõik vihmaste päevade peale. Oli hetki, kus olid liivane, märg ja motivatsioon oli nulli lähedane, kuid lõpuks sai ikkagist kõik tehtud. Tagasi vaadates tekib kerge muie näole, sest tõepoolest oli see väljakutse suur, kuid pigem mentaalselt.

Magamiskoha ettevalmistamiseks on mitu head nippi. Esiteks vali koht, mis ei asu lohus, vaid pigem künkal. See aitab sul vältida vihma kogunemist ning ei pea hommikul vihmavees püherduma, vaid saad kuival maal magada. Teiseks tulevad suureks kasuks kuuseoksad, mis tekitavad õhu leboaluse ja maapinna vahele. 



Kell 22 valitseb laagris öörahu ehk valguse kui ka hääle distsipliin oli 0. See tähendab, et pealambid lülitatakse välja (ainult hädavajalikul korral punane valgus) ja sõdurid peavad omavahel kommunikeeruma sosistades.

Järgmises osas räägin juba hügieenist, söömisest ja "postidest". Peatse kuulmiseni!

No comments:

Post a Comment