Saturday, November 28, 2015

Lihtsalt idiootsus - "Ära üllatu mitte milleski, mida sa tegema pead!"

Elus on tulnud ette palju asju, mis pakuvad mulle meelehärmi ja kaitsevägi suudab seda järjest enam juurde toota. Nüüd on tõeliselt aeg käes, kus võin öelda, et see piir on ületatud. Räägiksin enda loo!

Nädal aega tagasi korjati meie pesemisruumidest ära prügikastid, sest sõdurid ei oskanud kasutada neid otstarbekalt. Elu ilus, sest oleme harjunud prügi viskama koridori keskel asuvatesse prügikastidesse kuna toas selline kast puudub. Nimetaksin neid pesuruumide prügikaste pigem mugavuseks, kui eluks vajalikke objekte.

Häirima hakkas üks teine probleem, mis ärritas teatud inimest. Kutsume seda inimest "korruse korrapidajaks", kellele sõdurite käitumine vastukarva hakkas. Selleks probleemiks sai sõdurite hooletu vetus käimine. Antud hetkel te võite naerda, nutta või karjuda sellest rõvedusest, aga probleem jääb tänase päevani endiselt alles. Sellega on pidanud iga sõdur kokku puutuma vähemalt korra ning mõni võib neid isegi unes näha - kakatriibud. Ma tõesti ei soovinud sellest eraldi postitust teha ja jätta pigem see suusõnaliseks jutuks, kuid see muutub juba halenaljakaks.

Ajateenistus õpetab sõdurile üht asja - "ÄRA ÜLLATU MITTE MILLESKI, MIDA SA TEGEMA PEAD!"
Selleks võib saada lehtede koristus, madalroomamine mudas, seebi riivimine kaussi ja hiljem sellega koridori pesemine või korruse peale tulek pärast õhtust aega kuna üks tundmatu reamees nimega Valdeko unustas enda trussikud vannituppa. Me oleme saanud tutvuda siin selliste jaburustega, et sellest peaksin looma eraldi postituse. Nüüd tagasi loo juurde.

Oleme pidanud kirjutama luuletusi kakatriibust ja lubanud, et enam nii ei juhtu, kuid probleem endiselt probleem säilib. Nädala selgroog sai murtud ja sellega ka vetsust kõik paberid. Selgitaksin nüüd täpsemalt... Kutsume seda isikut "korruse korrapidajaks", kes võttis meie käest kõik paberid vetsudest ja kätekuivatuspaberid ära. Pärast paberite ära korjamist ähvardati järgmine kord vetsudest prilllaudade kaotamist. Kas see vastab ka tõele, eks aeg näitab, sest sellel korrusel viibime veel täpselt 6 päeva veel.

Kui soovid vetsu minna, siis pead minema koos lahingpaarilisega, kes su vetsupoti hiljem üle kontrollib. Seal ei tohi asetseda ühtki Hankey jälge ega mitte midagi muud. Vetsupaberi ja kätekuivatuspaberi saame toimkonnast, kes mõõdab täpselt välja 100cm lõigu, mida saad vetsus kasutada. Kui hiljem tuleb välja, et vajad rohkem, siis lahingpaariline saab juurde küsida. Kätekuivatuseks on välja arvestatud samuti täpselt 2 paberit - ei rohkem ega vähem.

Loo moraal pole mitte midagi muud kui see, et sõdur peab olema valmis kõigeks. Ainuke lohutus kogu loo juures on see, et järgmine nädal samal ajal istun ma kodus, joon teed ja vaatan rahulikult üht head seriaali või filmi. Imeline, kuidas need kaks kuud ikkagist nii kiirelt ikkagist mõõdusid.






No comments:

Post a Comment